Paardrijden is een geweldige sport, maar er kan altijd iets misgaan. Een goede veiligheidsuitrusting is dan ook zeker gewenst! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in de bodyprotectors van Airowear en air jackets van Hit-Air en Point Two Air Vests.

Bodyprotectors

De bodyprotectors van Airowear zijn uniek door het gebruik van de Ultraflex Technology, een beschermende foam die snel naar het lichaam vormt. Doordat de foam is verwerkt door meerdere dunnen laagjes, in combinatie met de Ultraflex technologie voelt deze zeer zacht en comfortabel aan.

Bodyprotectors

Airowaer
Sinds 1985 is Airowear een wereldwijde leider op gebied van innovatie in de bescherming van de paardensport, gebaseerd op hun ontwerpexpertise en de inzet voor de veiligheid van de ruiter. Dankzij de nieuwste technologie en pasvorm voldoen hun bodyprotectors aan de uitzonderlijke kwaliteitsnormen. Superieur ontwerp en technologie hebben geleid tot lichaamsbeschermers die zich naar de vorm van de rijder vormen en de vitale organen en ribben effectiever beschermen in geval van een val. In 1995 werden BETA niveau 1, 2 en 3 veiligheidsnormen geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn Airowear bodyprotectors CE-gemarkeerd volgens EN 13158: 2018 en BETA Level 3 2018. Elke bodyprotector die Airowear heeft geproduceerd, is voor elke veiligheidsnorm gecertificeerd, een opmerkelijke primeur voor de industrie.

Bodyprotector met de juiste maat
De bodyprotector is ontworpen een een groot deel van je vitale organen, je skelet en het zachte weefsel rond je torso te beschermen. Het is dan ook van groot belang dat je bodyprotector de juiste maat heeft. Airowear heeft meerdere modellen, speciaal voor kinderen, tieners, vrouwen en heren, al deze maten zijn ook kosteloos verkrijgbaar in 4 verschillende ruglengtes. We hebben meerdere maten van de Outlyne voorradig voor het bepalen van de juiste maat. Mocht je een bodyprotector nodig hebben welke speciaal op maat gemaakt moet worden, dan behoort ook dit tot een van de mogelijkheden! Je kunt het beste telefonisch een afspraak maken om zeker te weten dat er een specialist voor je aanwezig is.

Bodyprotector personaliseren
Wil jij je bodyprotector personaliseren? Dat kan! Bij de Outlyne kan je de kleurensamenstelling zelf uitkiezen. Via de volgende link kan je vast een kijkje nemen naar de mogelijke kleuren en het eindresultaat.

Hit-air air jackets

Het Hit-Air airbagsysteem wordt sinds 1985 wereldwijd succesvol gebruikt. De Hit-Air airbagvesten worden geproduceerd door Mugen Denko Co Ltd in Japan. Zij brengen het Hit-Air airbagsysteem sinds 1985 op de markt en hebben een uitvoerig geteste en bewezen veiligheidsstatus. Hit-Air is marktleider met haar verkochte vesten in Azië, Europa, Australië en Amerika.
De Hit-Air airbagvesten zijn de enige volledig CE-goedgekeurde airbagvesten op de markt waarbij de mechanische proeven voor de activering van de airbag en de benodigde tijd voor het vullen van de airbagkamers zijn uitgevoerd door TNO in Nederland. De Hit-Air airbagvesten zijn zowel mechanisch als materieel volledig en grondig getest en beschikken dan ook op basis van deze testen over een door TNO Nederland uitgegeven CE-certificaat.
Hit-Air heeft als eerste een revolutie teweeg gebracht op veiligheidsgebied in de paardensport door de beste airbagtechnologie te combineren met een modieus en aangenaam draagbaar vest.

Hit-air air jacket

Bodywarmer met geïntegreerd airbagsysteem en rugprotector
Het airbagvest is een modieus vest dat je het beste kunt omschrijven als een bodywarmer met een geïntegreerd airbagsysteem en rugprotector. Bij een val, wanneer de ruiter uit het zadel raakt, activeert het spiraalkoord welke de ruiter verbindt met het zadel automatisch het airbagsysteem. Voel je veilig en geniet van je rit zonder je door strakke bodyprotectors beklemd te voelen! Het vest is aangenaam te dragen en het grote voordeel, ten opzichte van een standaard bodyprotector, is dat je nu niet als een ridder op je paard zit door de stugheid van de protector. Het systeem past om je corpus als een handschoen en is geschikt om bij de uitoefening van alle disciplines binnen de ruitersport te dragen.

Airbagvest
Bij een val sluit in minder dan een halve seconde de airbag om de romp waardoor je rondom vanaf je nek tot aan je stuitje beschermd bent. Het Hit-Air airbagvest beschermt de nek, ruggenwervel, de buikstreek, borstkas, ribben en stuitje en werkt eveneens als een schokdemper bij het raken van de grond. Als de airbag geactiveerd is wordt het bovenlichaam gedurende een aantal seconden volledig gefixeerd waardoor het risico op wervelverschuivingen, whiplash en ernstige verwondingen verminderd wordt. Doordat de wervelkolom gestabiliseerd wordt hebben hals en nek beperkte bewegingsmogelijkheden en zijn deze optimaal beschermd.
Na een val is het vest gewoon weer opnieuw te gebruiken. Even het zand afkloppen en het CO2-patroon vervangen! Het patroon is heel eenvoudig en snel zelf te vervangen. Via deze link staat in beeld uitgelegd hoe je deze moet vervangen. Het airbagvest geeft je een veilig gevoel en je merkt niet dat je het aan hebt!

Country Mill Horse-Support

Ohmstraat 11
3861 NB Nijkerk
(Gelderland, Nederland)
Overige bedrijfsgegevens

Showtack logo
Wintec logo
Equilog logo
Zadelmeting inplannen