Wij leveren diverse merken nieuwe en gebruikte zadels. Onze specialismes zijn dressuur, springen, eventing, western en endurance. Ook doen onze zadelspecialisten regelmatig speciale aanpassingen van zadels voor ruiters die de parasport beoefenen. Het controleren en aanmeten van een zadel doen wij in onze eigen rijhal in Nijkerk. Wij hebben bij ons op locatie een eigen gespecialiseerde zadelmakerij en een groot assortiment aan nieuwe en gebruikte zadels.

Een afspraak maken voor een zadelpasconsult is vereist, je kan dit zelf online inplannen.

Werkwijze zadelpasconsult

Een zadel moet voldoen aan meerdere eisen, het moet geschikt zijn voor de ruiter, het paard en de discipline die je beoefent. Om te zorgen dat je met een geschikt zadel kunt rijden houden wij rekening met een aantal factoren. Allereerst zullen wij beginnen door informatie in te winnen over het paard, denk hierbij aan de fysieke check, maar ook gedrag, training en geschiedenis. Ook zullen we kijken of het huidige of nieuwe zadel geschikt is voor de ruiter. Onze zadelspecialisten zullen de volgende punten in behandeling nemen:

 • Een korte fysieke check om eventuele gevoeligheden, asymmetrie of andere afwijkingen in kaart te brengen.
 • Opmeten van de boommaat.
 • Bij een controle zal er gekeken worden of het huidige zadel geschikt is voor paard en ruiter.
 • Eventuele aanpassingen zullen gedaan worden of er wordt gekozen om nieuwe en/of tweedehands zadels uit te proberen.

De uitkomsten van alle bovengenoemde punten leggen wij vast in een document van jouw paard. Hiermee kunnen wij eventuele veranderingen op een later moment vergelijken.

Zadelpasconsult

Zadelpasservice - veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

 • Kan ik mijn zadel bij jullie inruilen voor een ander zadel?
  Afhankelijk van het soort en de staat van het zadel, kunnen wij je zadel innemen. Dit doen wij echter alleen wanneer er een nieuw zadel wordt aangeschaft. Wij nemen dus geen zadel in wanneer je een tweedehands zadel aanschaft.
 • Als ik nu een nieuw zadel aanschaf, hoe lang kan ik er dan mee doen?
  Het meten van een zadel is altijd een momentopname. Afhankelijk van de leeftijd van je paard en de training die je doet kunnen wij een inschatting maken van de pasvorm. Wanneer je paard veranderd van conditie door bijvoorbeeld spiergroei , spierverlies of hormonale veranderingen (bij drachtigheid, het ruinen van je hengst) zal de pasvorm van je zadel veranderen. Ook door verandering in training, bijvoorbeeld wanneer je de intensiviteit aanpast, of overschakelt van endurance naar dressuur, kan je paard van vorm veranderen. Dit kan ervoor zorgen dat de pasvorm anders wordt en je zadel niet meer past. Dit heeft allemaal invloed op hoe lang je met een zadel kunt doen.
 • Wat is de beste leeftijd voor je paard om een zadel aan te meten?
  De beste leeftijd doet er op zich niet zo toe. Op het moment dat je een paard onder het zadel rijdt, dient het zadel goed te passen. Of je paard nu 4 jaar of 15 jaar is, nooit rijden met een zadel dat niet past!
 • Wanneer is mijn paard uitgegroeid?
  Een paard zal qua skelet niet veel groter worden vanaf zijn zesde jaar. Zijn schofthoogte zal niet veel meer veranderen. Echter heeft dit niet zo veel te maken met de pasvorm van je zadel. Het belangrijkste is namelijk de pasvorm op de bespiering. Dit kan zelfs bij een 18 jarig paard nog sterk veranderen. Het gaat dus niet op om te zeggen dat wanneer een paard is uitgegroeid, het zadel altijd zal passen.
Zadelpasservice: afspraak maken zadelmeting

Afspraak maken zadelmeting

Country Mill Horse-Support

Ohmstraat 11
3861 NB Nijkerk
(Gelderland, Nederland)
Overige bedrijfsgegevens

Showtack logo
Wintec logo
Equilog logo
Zadelmeting inplannen