Een passende singel is net zo belangrijk als het zadel. Een goede singel houdt je zadel op zijn plek, sluit aan en schuurt niet. Wij hebben een ruim assortiment aan dressuur-, spring- en eventingsingels van verschillende materialen, met of zonder elastiek en ook anatomische varianten. Wij verkopen singels van Amerigo, Christ, Harry's Horse, Ikonic, Kentaur, Kingsley, LJ Leathers, Mattes, Passier, Prestige, Prolite, Tribal en Wintec.

Het voordeel van een goed passende singel

Een zadel is niet compleet zonder een goed passende singel, deze zorgt ervoor dat het zadel goed op je paard blijft liggen. Welke singel je nodig hebt is afhankelijk van het type zadel en het paard. Vooral belangrijk is de juiste maat, we zien vaak singels die te kort zijn, dit zorgt voor wrijving en beperkt de bewegingsvrijheid. Kies je voor een singel met elastiek? Zorg er dan voor dat deze aan beide kanten elastiek heeft, zit het aan één kant, dan kan dit ervoor zorgen dat je zadel scheef trekt.

Singel materiaal

Dan is er nog de keuze uit verschillende materialen. Wij hebben singels van neopreen, leer of met wol. Neopreen heeft als voordeel dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn, echter zijn ze minder ademend dan een leren singel en wordt dit sneller warm. Leren singels zijn ademend en gaan langer mee. Ook vormen ze meer naar het paard wat zorgt voor meer comfort. Een leren singel is een natuurproduct en zal hierom wel onderhouden moeten worden met leerproducten om de levensduur te verlengen. Heeft jouw paard een hele gevoelige huid? Kies dan voor een singel bekleed met schapenvacht, dit is erg zacht voor de huid en vergroot de drukverdeling. Je kan ook kiezen voor bontonderlegger voor onder je huidige singel.

Goed passende singels

Mattes singels 2

Anatomische singels

Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van anatomische singels. Dankzij hun speciale vorm geeft deze behalve meer comfort, ook een stabielere ligging, wat schuren kan voorkomen. Tevens geeft deze meer mij de voorbenen, wat zorgt voor een optimale drukverdeling en geeft extra bewegingsvrijheid.

Wintec Cair

Is jouw paard gevoelig met aansingelen? Dan zou de Wintec Cair singel wel eens uitkomst kunnen bieden. Anatomische uitgesneden, synthetische singel met honingraatstructuur. Opgevuld met CAIR kussen in het centrale gedeelte, wat druk op het borstbeen voorkomt. Uitgerust met een roestvrij stalen, centrale ring op een synthetische versteviging en vastgezet met een synthetische flap. Roestvrij stalen rolgespen op elastiek aan de uiteinden. Deze singel zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling op de borst doormiddel van het Cair systeem.

Speciale testregeling

Zou je deze singel graag willen proberen? Speciaal hiervoor hebben wij een speciale testregeling. Na aanschaf ga je er gewoon mee rijden en thuis proberen. Bevalt de singel? Dan kun je hem gewoon houden. Bevalt de singel toch niet zoals je had gehoopt? Breng deze dan onbeschadigd en schoon retour en je krijgt je aankoopbedrag verrekend retour. De kosten voor het testen van de singel zijn 1% per dag op de aanschafwaarde.

Wintec Cair singels

Country Mill Horse-Support

Ohmstraat 11
3861 NB Nijkerk
(Gelderland, Nederland)
Overige bedrijfsgegevens

Showtack logo
Wintec logo
Equilog logo
Zadelmeting inplannen