Een bit en hoofdstel zijn voor veel ruiters een essentieel onderdeel tijdens de training, het zijn communicatie middelen. Wij hebben een groot assortiment aan hoofdstellen, merken die je naar eigen voorkeur kan samenstellen en welke we op maat kunnen maken. Ook hebben we een breed assortiment aan bitten en een speciale testregeling.

Hoofdstellen

Wij hebben een breed assortiment aan hoofdstellen, waarvan je vele naar eigen smaak kunt personaliseren en op maat te maken zijn. Zo verkopen wij hoofdstellen van BR, Döbert, Harry's Horse, Ikonic, LeMieux, LJ Leathers, Micklem, Passier en Trust. Kom gerust eens langs in de winkel voor advies op maat.

Döbert
Bij Döbert is alles naar wens samen te stellen, de maten van de neusriem, bakstukken, kopstuk en frontriem. Veel verschillende opties, zoals lak, het leer, de kleuren van het onderlegde stuk, de frontriem en de swarovski steentjes in de frontriem!

LJ Leathers
Jouw sport, onze passie. Met die insteekt ontwerpt het Belgische bedrijf, opgezet door Linda de Laet, leerproducten voor de paardensport. Het assortiment biedt toegankelijke hoofdstellen, halsters en verschillende accessoires aan. Allemaal met een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding waardoor de producten zowel voor de professional als de amateur geschikt zijn.

Micklem
De Rambo Micklems zijn speciaal ontworpen voor de comfort van het paard, zacht leer, speciaal gevormd om alle gevoelige en oppervlakkige zenuwen te ontzien. Ze hebben de Competition, welke ook gebruikt mag worden op de wedstrijden en de Micklem Multi Bridle. De Multi Bridle kan gebruikt worden als gewoon hoofdstel, kaptoom en op drie verschillende manieren bitloos!

Passier
Passier een hoogwaardig Duits merk en een groot begrip in de paardenwereld. Met hoogwaardig leer en het oog op de beste pasvorm voor het paard kan het hoofdstel perfect pas gemaakt worden door middel van de onderdelen in verschillende maten.

Bitten

Elke paardenmond is anders en daarom hebben wij veel verschillende soorten bitten. Verschillende ringen, materialen en mondstukken. Zo verkopen wij bitten van Sprenger, Metalab, Myler, Harry's Horse, Trust en Stübben. Omdat elke mond anders is, hebben wij een speciale testregeling, kom voor advies van een van onze specialisten langs in de winkel.

Testregeling

Heeft jou paard even tijd nodig om te wennen aan een bit of is het lastig kiezen vanuit de winkel? Speciaal hiervoor hebben wij een speciale testregeling op de Myler, Neue Schule, Trust en Sprenger bitten! Na aanschaf van het bit ga je er gewoon mee rijden en thuis proberen. Bevalt het bit? Dan kun je hem gewoon houden. Bevalt het bit toch niet zoals je had gehoopt? Breng het dan schoon en netjes met originele verpakking retour en je krijgt je aankoopbedrag verrekend retour. De kosten voor het testen van een bit zijn 1% per dag op de aanschafwaarde.

Myler
Uitgevonden door de 3 broers Myler in Amerika, ontworpen volgens een specifiek systeem. Volledig gebaseerd op het paard en de anatomische vorm van de paardenmond, dit leidde tot het herkenbare Myler bit. Een gebogen mondstuk, voor meer comfort en vrijheid voor de tong en het rolletje in het midden voor een onafhankelijke inwerking. Voor elke africhtingsfase van het paard hebben zij een passend mondstuk en passende bitringen.

Sprenger
Sprenger is al jarenlang de betrouwbare partner op het gebied van paardenbitten. Ze werkt vanuit de anatomie van het paard. Aan de hand van deze visie blijft Sprenger zich ontwikkelen op het gebied van materiaal, pasvorm en type bit, zodat er voor elk type paard een passend bit verkrijgbaar is. Uitgangspunt is een goede verbinding tussen de hand en de paardenmond en een fijne aanname van het bit.

Trust
Alle Trust bitten worden met de hand gemaakt, hierdoor zijn ze uniek en is de kwaliteitscontrole zeer hoog! De bitten zijn makkelijk te herkennen aan het herkenbare logo aan beide zijkanten van het bit. Trust altijd op zoek naar producten om de sportieve prestaties te perfectioneren. Achter de schermen wordt er continue met een professioneel team van ruiters gewerkt aan een nieuwe producten. Het assortiment kent maar liefst 1.500 verschillende bitten. De bitten worden geproduceerd met drie materialen; Sweet Iron, Inno Sense en leder.

Country Mill Horse-Support

Ohmstraat 11
3861 NB Nijkerk
(Gelderland, Nederland)
Overige bedrijfsgegevens

Showtack logo
Wintec logo
Equilog logo
Zadelmeting inplannen