De stijgbeugels zijn een belangrijk onderdeel van het zadel. Niet alleen handig ter ondersteuning, maar met de vele soorten beugels van tegenwoordig, zo zijn er ook beugels welke je extra helpen met je houding, zorgen voor meer comfort of voor veiligheid. Verschillende materialen, verschillende soorten (of verende) voetbedden en vormen. Wij hebben in ons assortiment beugels van Sprenger, Tech Stirrups, Equitaly, Compositi, Harry's Horse en BR. Twijfel je welke beugels geschikt zijn voor jou? Komt gerust eens langs om ons assortiment te bekijken en voor advies van een van onze medewerkers.

Testbeugels

Met zoveel mogelijkheden, vormen, en voetbedden blijft het moeilijk om de juiste keuze te maken. Wil je extra advies? Kom gerust eens langs, dan zullen wij met jou langs de beugels lopen om te kijken wat het beste bij jou past. Twijfel je toch of bepaalde beugels iets voor jou zijn? Speciaal daarvoor hebben wij van Tech Stirrups en Equitaly de mogelijkheid om beugels te testen. Tegen een borg van € 100,- mag je een week lang de testbeugels proberen. Weet jij al welke beugels je zou willen testen, bel dan even naar de winkel om zeker te weten dat hiervan de testbeugels beschikbaar zijn.

Freejump

Freejump lanceerde in 2012 de zeer populaire Soft'Up-Pro stijgbeugels die door velen worden beschouwd als een van de beste stijgbeugels van vandaag. Het Freejump-systeem, gecreëerd om de markt van paardenliefhebbers te bedienen, is vandaag de dag een maatstaf op het gebied van innovatie en hightech producten die zijn ontworpen voor de prestaties, het comfort en de veiligheid van zowel ruiters als paarden. Sinds de start in 2001 heeft Freejump, dankzij de nauwe en voortdurende samenwerking met 's werelds beste rijders en het attente antwoord op de behoeften van amateurrijders, het concurrentievermogen van zijn producten voortdurend verbeterd.

Freejump safer

Freejump beugels

Freejump Soft'Up Pro+
De zeer hoge kwaliteit Soft Op Pro+ beugels zijn voorzien van een flexibel Elastiollan materiaal, hierdoor is de kans dat je met je voet in de stijgbeugel blijft hangen tijdens een al heel klein. Gemaakt van stevig, maar toch licht ABS materiaal en gemaakt uit één geheel. Het vergrote voetbed met afgeronde hoeken in combinatie met het absorptievermogen van de schokdempers van het verenstaal voorzien je van het hoogste comfort.

Freejump Air's S
De Air's zetten een nieuwe standaard in de wereld van de traditionele stijgbeugels. Gemaakt van roestvrij staal, voorzien van een speciaal voetbed met lucht wat de schokken optimaal absorbeert en de stickers en het voetbed zijn mogelijk in verschillende kleuren voor een unieke look.

Tech Stirrups

De beugels van Tech Stirrups worden met ambachtelijke zorg in Italië gemaakt. Ze zijn een combinatie van technologie en innovatie, afgestemd op de behoeften van ruiters die in verschillende disciplines van de paardensport presteren. Ze hebben beugels voor springen, dressuur, eventing, endurance, polo en rensport. We zullen de meest gebruikte beugels van Tech Stirrups hieronder toelichten, echter zijn de mogelijkheden met hun beugels en kleuropties nog veel groter. Kom gerust eens langs in de winkel om te kijken welke beugels geschikt zijn voor jou.

Tech Stirrups

Tech Safety Stirrups
De enige veiligheidsbeugels voor paardrijden, volledig gemaakt van aluminium met roestvrije schroeven, met de grootste opening. Ontstaan uit een combinatie van betrouwbaarheid, veiligheid, comfort en exclusief design. Voorzien van een revolutionair veiligheidsmechanisme waarmee, indien nodig, voor een deel geopend kan worden, waardoor de voet uit de beugel kan glijden. Door de specifieke veer, zal deze weer dichtklappen en ook niet uit blijven steken. De veerdruk en een speciaal vergrendelingssysteem (gemaakt van kleine magneten) zorgen ervoor dat het 'open klapbare deel' gesloten blijft tijdens het rijden, maar opent wanneer een bepaalde druk op komt te staan. Dankzij het sterke ontwerp van het gepatenteerde voetbed, wat ophoping van modder en water voorkomt, zorgen voor een uitstekende grip op de beugels. Deze beugels zijn mogelijk in vele kleuren, een lichte variant, en schokabsorberende variant en een variant met een 3° gekanteld voetbed voor een betere positie en stabiliteit en een kleinere variant speciaal voor de jongere ruiters.

Tech Cushioned Stirrups
Deze lijn van Tech Stirrups zijn volledig gemaakt van aluminium en voorzien van een schokabsorberend systeem. Dankzij de schokdempers volgt de stijgbeugel de natuurlijke bewegingen van de voet, voor een perfecte grip in elke fase van de rit. Tevens zorgen deze schokabsorberende beugels voor toename van comfort en prestaties en een vermindering van het gevoel van vermoeidheid. De Cushioned Stirrups zijn verkrijgbaar in de veiligheidsbeugel Venice Light Plus, de spring Athena Plus en de dressuur Aphrodite.

Equitaly

Equitaly is een jong Italiaans bedrijf, gespecialiseerd in de productie van aluminium beugels. Technologie en design, gecombineerd met aandacht voor details, zijn de belangrijkste kenmerken van onze producten, allemaal exclusief gemaakt in Italië. Equitaly biedt een breed scala aan producten die aan alle behoeften van de ruiters voldoen. Achter elk model schuilt een diepgaande studie van balans en gewichtsverdeling, wat een perfecte positie garandeert. De beugels zijn licht van gewicht en hebben een zeer laag zwaartepunt.

Met een breed scala modellen vindt u altijd het meest geschikte en ergonomische loopvlak met een stabiele ondersteuning. Het antislip-ontwerp biedt een optimale grip van de zool in alle omstandigheden. De verschillende kleuren, soorten modellen, voetbedden en standen van het voetbed maken het soms lastig om een keus te maken. Kom gerust eens langs bij ons voor advies, tevens hebben we van Equitaly ook meerdere testbeugels.

Equitaly aluminium beugels

Country Mill Horse-Support

Ohmstraat 11
3861 NB Nijkerk
(Gelderland, Nederland)
Overige bedrijfsgegevens

Showtack logo
Wintec logo
Equilog logo
Zadelmeting inplannen