Bucas ontwerpt hoogwaardige paardendekens en paard gerelateerde producten. Opgericht in 1981 in Cork (Ierland), toen Bucas de grote Ierse paardensporttraditie samenvoegde met de nieuwste technische ontwikkelingen en ervaringen uit andere industrieën, landen en markten. Dit leidde tot de ontwikkeling van een breed scala aan zeer innovatieve en technisch geavanceerde producten. Inmiddels worden meer dan 90% van hun producten geëxporteerd over de hele wereld en zijn de Bucas dekens niet meer weg te denken uit de paarden branche.

Bucas dekens

Ballistic Nylon
Bucas ontwerpt en produceert high performance paardendekens, gemaakt van high tech materialen zoals Ballistic Nylon en de Stay-Dry stof. Ballistic Nylon is een buitenstof die gebruikt wordt voor de Smartex- en de Power Turnout dekens. Ballistic Nylon is een supersterke stof, doordat er gebruik is gemaakt van een combinatie van sterke draad en een speciale weeftechniek. Als een scherp voorwerp de Ballastic Nylon beschadigd zal de stof niet verder scheuren, dit maakt deze dekens een van de sterkste, waterproof en ademende dekens op de markt.

Stay-Dry
Waar Bucas vooral om bekend staat is de Sty-Dry voering, een antibacteriële fleece voering. Sty-Dry is een speciale stof die het zweet en/of vocht snel afvoert, hierdoor kunnen Bucas dekens met deze voering op een bezweet of nat paard gelegd worden. Het vocht wordt naar buiten afgevoerd waar het verdampt. Je kan deze dekens met deze speciale voering op een bezweet paard leggen na het rijden of direct na het afspoelen van je paard.

Recuptex Therapy
Een van de meest innovatieve dekens van Bucas is toch wel de Recuptex Therapy deken. Hier wordt gebruikt gemaakt van Recuptex stof, Recuptex is een materiaal welke de elektrisch geladen deeltjes van de celwand beïnvloed, het weerspiegelt de magneetvelden in het lichaam. Dit stimuleert de bloedcirculatie, verbetert de zuurstoftoevoer wat meehelpt en het herstelproces van het lichaam, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en heeft het tevens een ontspannende werking.

Bucas dekens

Bucas dekens

Temperatuur bereik

Temperatuurgids

Om je te helpen met het kiezen voor de juiste deken heeft Bucas de Rug Selector ontwikkeld. De temperatuurgids hiervan gebruikt blauw voor te koud., rood voor te warm en groen voor aanbevolen gebruiksbereik. Het geeft ook een minimum- en maximumtempratuur aan, hieronder en boven wordt de deken niet aangeraden. Onthoudt wel dat dit een hulpmiddel is, naast de temperatuur zijn er nog meer verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, denk aan: ras, wel/niet geschoren, vochtigheid, wind en zon.

Maatvoering

Om je paard te voorzien van een deken met de optimale pasvorm, comfort en bescherming en is belangrijk om de meest geschikte deken voor je paard te kiezen. Bij het kiezen van een Bucas deken moet je rekening houden met twee factoren: de maat van de deken voor je paard en het temperatuurbereik waarvoor de deken het meest geschikt is.

Bucas adviseert om het paard te meten vanaf (A) het middelpunt van de borst, over het hoge punt van de schouder en dan naar (B) de achterkant van het achterbeen. Wanneer je de maat hebt, kies dan de dichtstbijzijnde maat uit onderstaande tabel. Hou er rekening mee dat elk paard anders is en dat deze tabel slechts een richtlijn is.

Bucas maatvoering

Voor een aantal van de Bucas deken gebruiken ze de maten Small, Medium, Large en X-Large.Om te bepalen welke maat je nodig hebt, heeft Bucas een richtlijn gemaakt (ondermaat), mocht je paard tussen deze maten invallen, adviseren wij om een maatje kleiner te pakken. Small: 168 cm
Medium: 183 cm
Large: 198 cm
X-Large: 204 cm
Ook voor de hals van Bucas gaat in X-Small, Small, Medium Large en X-Large.
Ook hier hebben we een richtlijn voor (ondermaat).
X-Small: 152 cm – 160 cm
Small: 168 cm – 175 cm
Medium: 183 cm – 191 cm
Large: 198 cm
X-Large: 204 cm – 218 cm

Wassen en onderhoud

Sluit voor het wassen alle klittenbandsluitingen, gezien vuil zich hier aan vast kan kleven, klem eventuele buiksingels zodat deze niet rondklappen en borstel vooraf het ergste vuil en haar eraf. Bucas producten kunnen gewassen worden in de wasmachine met een temperatuur van maximaal 30°C, zachte cyclus. Gebruik hierbij geen wasverzachter. In de lucht laten drogen en niet in de droger. Gebruik voor dekens met een waterdichte stof alleen de Bucas Rug Wash, andere middelen kunnen de waterdichte coating beschadigen of vernietigen.

Bucas Turnout-dekens zijn gemaakt van een waterdichte en ademende stof. Om de waterdichtheid en ademende eigenschappen te behouden, is het essentieel dat de was instructies worden opgevolgd. De waterdichte en ademende stoffen van Bucas hebben een extra waterafstotende buitenafwerking, die de stof beschermt en voorkomt dat de buitenstof water absorbeert. Deze buitenafwerking is onderhevig aan aanzienlijke verwering en slijtage en wordt ook beïnvloed door wassen. Breng Bucas Rug Conditioner aan om de waterafstotende eigenschap van de stof te herstellen.

Garantie

Hoe je bij Bucas de garantie van 2 naar 3 jaar verlengt.
Bucas biedt 2 jaar garantie op fabricage- of materiaalfouten op hun assortiment. Deze kan je echter tot 3 jaar verlegen op de Power- en Smartex-dekens. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je aankoopbewijs en de details van het label op deken. Binnen 30 na dagen aankoop moet je de dekens registeren op https://bucas.com/extend-your-guarantee/

Garantie omvat geen normale slijtage en onopzettelijk schade, er gelden beperkingen.

Country Mill Horse-Support

Ohmstraat 11
3861 NB Nijkerk
(Gelderland, Nederland)
Overige bedrijfsgegevens

Showtack logo
Wintec logo
Equilog logo
Zadelmeting inplannen